Ніж керамічний
Загальна довжина, мм: 235
Довжина ручки, мм: 110
Матеріал леза: кераміка
Твердість сталі: 60-62 HRC
Матеріал ручки: прогумований пластик
Матеріал чохла: коробка
Час іноді кумедно петляє. Ніколи наші предки користувалися ножами з твердого каменю та вулканічного скла, і тепер у новому тисячолітті ми знову можемо побачити в себе на кухні не металевий клинок. Але кераміка це не камінь, а продукт високих технологій.
Керамічний ніж має певні вади, не такий універсальний, як сталевий і вимагає дбайливого поводження. Але якщо дотримуватися простих правил, він довго тішитиме своїм гарним різанням і слугуватиме без заточування роками.
Представлена модель є маленьким ножем шеф-кухаря. Не надто довге лезо досить рухоме й одночасно досить довге для нарізання основних продуктів, хліба, овочів і фруктів.
Сучасна кераміка за твердістю перевершує будь-яку сталь і вкрай зносостійка, але досить тендітна, тому таким ножам потрібне особливе поводження. Різати потрібно обов'язково на дошці, не різати заморожені продукти та кістки. Але ось із м'якими матеріалами такий ніж може працювати без заточування роками. М'ясо, філе риби, овочі та фрукти будуть різатися легко та довго. Особливо добре такі ножі проявляють себе під час приготування страв східної кухні.
Керамічний ніж дуже легкий, до нього погано прилипають продукти, він дуже гострий і хімічно стійкий. Керамічний клинок ніколи не заіржавіє й не змінить смак продуктів. Якщо використовувати цей ніж за призначенням і акуратно з ним поводитися, то про заточування такого ножа можна не думати багато років.
Колодка цього ножа виготовлена з нековзної синтетики, прекрасно лежить у руці та не має щілин, куди могла б забитися бруд.
Як бонус, зверніть увагу на те, що обух керамічного ножа можна прекрасно керувати сталеві ножі!
Основні | |
---|---|
Матеріал леза | Кераміка |
Тип | Ніж універсальний |
Матеріал рукоятки | Прогумований пластик |
- Ціна: 329 ₴